Kvalificerad däckservice

Att ha bra däck på bilen är viktigare än vad man kanske tror. Däck med tillräckligt mönsterdjup, rätt montering och balansering och – givetvis – rätt modell för bilen och årstiden – måste man ha koll på som bilägare. Har du inte tid, kompetens eller möjlighet så kan vi erbjuda regelbunden däckservice. Däck som inte håller måtten innebär direkt livsfara att köra omkring med. Vi monterar, balanserar, skiftar och kontrollerar dina hjul – både däck och fälg.

Sommar- och vinterdäck

Alla bilar ska ha två uppsättningar däck – en för sommaren och en för vintern. I ett land som Sverige, där temperaturer och väglag växlar kraftigt mellan årstiderna måste du se till att de däck du har på bilen är lämpade för det underlag du kör på vid varje körning. Reglerna för vinterdäck och sommardäck är strikta och tydliga och de flesta av oss har vinterdäcken på bilen redan innan december månad. När våren kommer är det svårare att avgöra om det är dags att sätta på sommardäcken eller ej. Ibland kan vinterväglag råda långt in i april och råder vinterväglag så ska bilen ha vinterdäck.

Vi ger dig gärna råd och tips inför köpet av nya däck och får levererat däck från i stort sett alla kända märken inom en arbetsdag. En permanent plats i vårt däckhotell gör att du slipper bekymra dig för dina däck – varken bytet av dem, underhållet, rengöringen och utrymmet de tar upp.

Däckbyte

När du byter däck, vilket enligt lag ska göras två gånger per år – inför vintern och sommaren – så är det bra om de monteras av någon som har erfarenhet av däckmontering. Tack vare internationella däcktryck är det enkelt att se vad varje däck har för särskilda specifikationer och behov. Byta däck ska du också göra när de gamla däcken inte längre håller måttet och det är ett mått du själv får avgöra till viss del. Det finns såklart lagar kring däck och deras prestandakrav, men i många fall är det klokt att byta ut däcken ett tag innan de ligger på gränsen. Ett exempel är mönsterdjupet där minimikraven är att sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck 3 mm.

Emils tar hand om din bil och dess nya däck på bästa tänkbara vis. Vi är snabba, effektiva och erbjuder konkurrenskraftiga priser. Du kanske är redo för att låta oss byta däck på din bil men har inga däck att skifta till? Inga problem, vi är återförsäljare av däck av kontrollerat god kvalitet. Vi hjälper dig att få tag på nya däck till din bil, som lämpar sig för dess förutsättningar. Vi har alltid bra priser på däck.

Däckhotell

En av våra mest uppskattade tjänster är vårt däckhotell. När det kommer till däck så är just förvaringen av dem ett välkänt gissel. Långt ifrån alla har utrymme nog. För att lösa problemet är du välkommen till oss på Emils – vårt däckhotell tar gärna emot dina vinter- respektive sommardäck under det halvår som de inte är i bruk. Våra utrymmen ger däcken de bästa förutsättningarna för vila och återhämtning. En av de många fördelarna med att ha sina däck på ett däckhotell under den period de inte används är att man får ett gyllene tillfälle att se till att de hanteras som de ska. När du låter dina däck förvaras hos oss ansvarar vi för att de både tvättas och vårdas under bästa tänkbara omständigheter.

MECA assistans

Trygghet hela vägen

När du servar din bil hos Emils ingår MECA Assistansservice. Med MECAs assistansnummer i handskfacket kommer du att känna dig tryggare på din resa.

MECA kortet

Hämta bilen utan att betala

Med ett MECA-kort i plånboken kan du känna dig trygg. Du bestämmer själv hur och när du vill betala.