Bilglas

Vill du göra en skadeanmälan för bilglas? Vänligen fyll i följande blankett: Skadeanmälan Bilglas.

Rutbyte

Vi har både kompetens, erfarenhet och utrustning för att genomföra ditt rutbyte, och vi för mängder av goda samarbeten med bilglasleverantörer för alla märken. Om olyckan skulle vara framme så finns vi här för att snabbt och effektivt byta dina bilglas. Vi är godkända av alla stora försäkringsbolag och ett alltid lika tryggt val av bilverkstad i Karlshamn.

Rutreparation

Mindre stenskott på vindrutan eller annat bilglas går ofta att reparera. En rutreparation är det bara särskilt utbildade rutreparatörer som har kompetens och befogenhet att utföra. Är skadan på ditt bilglas mindre än en femkrona så brukar vi hellre genomföra rutreparation än att byta ut hela rutan – detta tjänar du på.

Vindrutebyte

Skador på vindrutan som är större än en femkrona kan tyvärr inte lagas, utan i dessa fall är ett vindrutebyte det enda alternativet. En vindruta kan skadas på olika sätt, vanligtvis genom stenskott. Det är ett utsatt område på bilen och bilglas är trots allt ett känsligt ämne – hur starkt det än görs. En bil med sprucken vindruta går inte genom besiktningen om sprickan finns i synfältet. Välkommen till oss – när du behöver hjälp med dina bilglas!

Stenskott

En av de absolut vanligaste orsakerna till skador på vindrutan, lacken eller andra ställen på bilen är stenskott. Just stenskottsskador brukar vara så pass små att de går att reparera, vilket gör dem till en av de billigaste skadorna man kan dra på sig som bilägare. Ett stenskott drabbar en så oerhört lätt. Det finns inget man kan göra för att undvika dem. Det som är bra är att ett stenskott oftast kan lagas med förhållandevis enkla medel och ju förr man ser till att laga stenskottet, desto större är chansen att man slipper efterföljande sprickor som plötsligt gör situationen betydligt besvärligare (och dyrare!). Är stenskottet större än en femkrona behöver man tyvärr byta strategi och satsa på rutbyte istället. Ett stenskott kommer att växa om man bara lämnar det åt sitt öde, och så fort sprickan blivit för stor för lagning så blir stenskottet en betydligt mer dyrköpt historia.

MECA assistans

Trygghet hela vägen

När du servar din bil hos Emils ingår MECA Assistansservice. Med MECAs assistansnummer i handskfacket kommer du att känna dig tryggare på din resa.

MECA kortet

Hämta bilen utan att betala

Med ett MECA-kort i plånboken kan du känna dig trygg. Du bestämmer själv hur och när du vill betala.